První sobota v prosinci měla v Otaslavicích už tradičně patřit Mikulášskému běhu. Letošní ročník ale silně ovlivnilo počasí, sněhová nadílka zkomplikovala veškeré přípravy organizátorům a závod se nakonec uskutečnil v hodně skromných podmínkách. Na trať vyběhlo ve všech kategoriích jen něco kolem dvaceti závodníků.

„Tratě, co jsme připravili, se během noci proměnily ve sněhové závěje. Řešili jsme tak alternativu běhu po silnici, ale i to bylo značně komplikované, protože sněhu bylo všude moc a uježděné cesty byly o zdraví. Ještě jsme obvolali ty, na něž jsme měli kontakt, protože ani cesty k nám nebyly ráno v nejlepším stavu, bylo zbytečné riskovat. Sešli se tak především místní a dalších pár odvážlivců,“ prozradil předseda místního Sokola Pavel Skalický.

Výsledky pak byly naprosto nepodstatné a vítězem byl každý, kdo v těchto podmínkách vůbec vyběhl. Za startovné se tak dočkali všichni teplého čaje, ovoce a čokoládové figurky Mikuláše. Pro děti navíc nechyběl ani mikulášský balíček. „Jsem rád, že se hlavně nikomu nic nestalo. V příštím roce se snad zase vrátíme k tradičnímu přespolnímu běhu, pokud tedy opět nenapadne dvacet centimetrů, jako tomu bylo nyní,“ doplnil Pavel Skalický.