Zřejmě pramálo zkušeností s řízením motocyklu bylo hlavní příčinou nehody těsně před rondelem v Anenské ulici. Mladý řidič silnou motorku neuřídil a společně se čtrnáctiletou spolujezdkyní upadl na silnici, přičemž slečna skončila v nemocnici. Naštěstí nejde o nic vážného.

„V pondělí 22. února po devatenácté hodině řídil osmnáctiletý mladík motocykl Keeway Anenskou ulicí směrem k ulici Okružní. Před rondelem nezvládl řízení a když z důvodu vyvolaného provozem musel prudce brzdit, došlo k zablokování předního kola motocyklu a pádu posádky na komunikaci. Čtrnáctiletá spolujezdkyně byla po havárii preventivně vyšetřena v prostějovské nemocnici, ke zranění osob však nedošlo,“ zkonstatoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 5 000 korun. „Alkohol i jiné návykové látky u řidiče policisté na místě vyloučili provedenými zkouškami. Jeho přestupek vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení,“ doplnil mluvčí prostějovské policie.