Venkovní hra Skryté příběhy Prostějova, ve které hraje hlavní roli rodák a světoznámý vynálezce očních čoček Otto Wichterle, přilákala na první sraz u hlavního nádraží v neděli odpoledne na dvě desítky prvních zájemců. Z Olomouce dokonce přijela čtyřčlenná rodina, která se pomocí speciální aplikace namluvené hercem Davidem Matáskem vydala na poznávací trasu Prostějovem zcela sama. Ostatní účastníky doprovázela náměstkyně primátora Milada Sokolová U toho prostě Večerník nemohl chybět!

 

„Nešlo vůbec o účast, naším záměrem byla co největší propagace hry, která je v Prostějově novinkou. Jedná se o Skryté příběhy a prostějovský Čočkostroj. Hlavním hrdinou je profesor Otto Wichterle, kterého nejvíce Prostějované při tvorbě prostějovského Skrytého příběhu navrhovali, a také jeho tvorba očních čoček. Přišly čtyři rodiny, některé s dětmi. Ráda bych na tomto místě poděkovala Martině Šponarové, dámě, se kterou nás pojí nejen prostějovský Restarant Days, ale také prvotní myšlenka této akce. Byla to právě ona, kdo upozornil magistrát, že Skryté příběhy existují v mnoha městech a že je to dobrá ‚záminka‘ nejen pro turisty, ale i místní obyvatele, kteří mohou zvednout hlavu a vidět to, čeho si doposud v Prostějově na budovách či sochách nevšimli,“ řekla Večerníku po první akci tohoto druhu Milada Sokolová.

Právě náměstkyně prostějovského primátora se v neděli po půl druhé odpoledne vydala s příchozími od hlavního nádraží na trasu za poznáním do centra města. „Příběh o Otto Wichterlem si může projít každý sám, se svojí rodinou či dětmi. Je nutné si stáhnout aplikaci do mobilního telefonu, najít místo, kde příběh začíná a poté postupovat danou trasou. Má několik zastavení a délku téměř čtyři kilometry. Na konci trasy i příběhu je možné se s profesorem vyfotit na památku,“ prozradila Sokolová, které se Večerník ještě zeptal, kdy Skryté příběhy budou pokračovat. „Napoprvé jsme chtěli aktivitu zpropagovat, lidé si ji mohou projít sami. Napadlo nás také, že oslovíme Sportucentrum-DDM, zda by bylo možné tuto trasu přidat do akce 10 000 kroků. Pevně věřím, že se Prostějovanům příběh o profesorovi a jeho týmu, manželce i stavebnici Merkur bude líbit,“ uzavřela předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.