Fond NEMO investuje do komerčních nemovitostí na území České republiky. Investorům tak přináší dlouhodobé a stabilní zhodnocení. Nemovitostní fondy díky své transparentnosti a stabilnímu zhodnocení chrání vaše prostředky před inflací. Objevte i vy mnohé výhody investic do nemovitostních fondů a staňte se spolumajiteli prémiových kancelářských budov a získejte podíl na výnosu z jejich pronájmů.

 

Známé české rčení „kdo nemovitost koupí, neprohloupí“ platí i nyní, a to navzdory složité pandemické situaci, která zasáhla celosvětovou ekonomiku. Jsou zde určité jistoty – třeba ta, že trh s nemovitostmi si jako jeden z mála udržel svou pozici a sílu v současném turbulentním světě investic.

 

Jak úspory ztrácejí hodnotu

Lidé mají tendenci nechávat své úspory ležet pasivně na běžných účtech v bankách, kde postupně mírou inflace ztrácejí hodnotu. Běžná míra inflace se pohybuje okolo 3 procent ročně a během ekonomických krizí může inflace značně stoupat k výrazně vyšším hodnotám.

Například pokud máte na běžném účtu úsporu 51 500 Kč, při míře inflace 3 procenta budou mít vaše úspory po roce hodnotu 50 000 Kč.

 

Nemovitosti jako investiční stálice – výnosy až 3 procenta nad inflací

Ani svět zmítaný pandemií nezastavil trend investování do nemovitostí a nemovitostních fondů. Hlavními zdroji ovlivňujícími výkonnost nemovitostních fondů jsou příjmy z pronájmu a změna hodnoty fondem vlastněných nemovitostí. Pro klienty představují dlouhodobě stabilní výnos 1 až 3 procenta nad inflací nebo inflačním očekáváním. 

V zahraničí lidé do nemovitostních fondů investují i 40 procent svých peněz vyčleněných na dlouhodobé zhodnocení. V České republice je tento podíl mnohem menší, pohybuje se kolem 10 procent. Koronavirus zájem o investování mírně zpomalil, ale v prvních dvou měsících tohoto roku zaznamenaly fondy napříč všemi segmenty opět nárůst zájmu investorů.

Tento nárůst zájmu o investování potvrzují i zástupci fondu NEMO a očekávají, že trend bude pokračovat.

 

Nemovitosti jsou v současné době jednou z nejbezpečnějších investic

Fond NEMO je jedním z nejvýnosnějších nemovitostních fondů v České republice určených pro širokou veřejnost. Ani během turbulentního období nezaznamenal jediný ztrátový měsíc a svým klientům i v současné situaci vydělává až 5 procent ročně.

Investuje do komerčních nemovitostí obsazených spolehlivými nájemníky s dlouhodobými nájemními kontrakty. V současné době má fond ve vlastnictví kancelářskou budovu v Modřanech v ulici Mezi Vodami 31, kde sídlí společnost Nestlé, nemovitost na Václavském náměstí 62 a nemovitost v ulici Pekařská v Praze, kde sídlí společnost Volkswagen Financial Services. Minimální investice do fondu je pouhých 500 CZK.

Zaměření fondu na sektor prémiových kancelářských nemovitostí, který byl i v nejdramatičtější fázi loňského roku zasažen v porovnání s ostatními sektory nejméně, se ukázalo být vítěznou strategií.

Nemovitostní fond NEMO se zaměřuje především na projekty s nižší mírou rizika, které ale zároveň splňují požadavek na vyšší hodnotu výnosu z pohledu tržního průměru. Vzhledem k pravidelným příjmům v podobě nájemného za prémiové kancelářské prostory je i výnos fondu relativně stabilní a pohybuje se v rozmezí 0,3 až 0,5 procenta měsíčně. Výsledkem dané investiční strategie by tak měla být schopnost dosahovat čistého výnosu pro investory mezi čtyřmi až pěti procenty ročně.

 

Více o fondu a investování se můžete dozvědět v naší nové kanceláři v Prostějově, Žižkovo náměstí 12.

 

Jaromír Karafiát

Tel.: +420 255 797 556

 

Drahoslava Dobešová

Tel.: +420 255 797 580