Chance liga po reprezentační pauze opět startuje! Dvacáté kolo první ligy zavane prostějovské hráče na led Ústí nad Labem. Se třináctým týmem tabulky se Hanáci na venkovním ledu utkají v pondělí od 18:00 hodin.

 

Poslední utkání před pauzou sehráli Jestřábi ve středu 3. listopadu na domácím ledě proti Sokolovu. Ani další zápasy před pauzou ale Hanákům nevyšly a určitě by na ně rychle a hlavně rádi zapomněli. Před a během volna trápila moravský celek marodka, která se odrazila i na trénincích. Kvůli zraněním navíc musejí prostějovští trenéři tým dost slepovat. Jak si  Prostějovští po pauze povedou? V pondělí se střetnou s Ústím nad Labem, na které v první třetině na prostějovském zimáku nestačili a padli 0:3.

Hokejistům ústeckého Slovanu patří zatím až třinácté místo za zisk dvaceti dvou bodů z 19 zápasů. V rámci 18. kola ústečtí hostili vedoucí tým z Třebíče a připsali si její cenný skalp za výhru 4:3, v předposledním zápase se utkali se Sokolovem a padli na venkovním ledě vysoko 2:8. V neděli 7. listopadu stihli hokejisté Slovanu sehrát předehrávku 23. kola s Frýdkem- Místek. Ta jim ale nevyšla a po těsné prohře 4:5 odcházeli bez bodu. Brankovišti vládne Petr Hamalčík, který odchytal 13 zápasů s procentuální úspěšností zákroků 89,54% a průměrem 3,20 branky na zápas. Záda mu kryje v rámci střídavých startů z Litvínova mladíček Šimon Zajíček. Trojkou Ústí je pak Lukáš Cikánek, který zasáhl ve dvou zápasech. Mezi obránci je zatím nejvýraznějším jménem zkušený Jiří Drtina, který za 17 zápasů posbíral 13 bodů (3G+10A). Daří se i Petru Přindišovi, který dokázal vstřelit dvě branky a na dalších šest přihrál. Útočníkům vládne Daniel Vrdlovec, který v zápase s Třebíčí vstřelil dvě branky a jeho aktuální bodový zisk je 20 bodů (6G+14A). Za ním je na druhém místě veterán Michal Trávníček 14 bodů (6G+8A). V top desítce ústeckých útočníků je na 9. místě prostějovským fanouškům dobře známý Kryštof Ouřada, který zatím v 18 zápasech posbíral 4 body.