Prokletý most! Pod železniční přemostění v Němčicích nad Hanou se vejdou nákladní vozidla nižší jak 3,6 metru, což někteří řidiči absolutně nerespektují. Z toho důvodu v místě dochází k častým nehodám. Stejně jako minulé úterý, kdy ukrajinský kamion zachytil o most...

Minulé úterý 15. prosince v 19.30 hodin řídil dvaačtyřicetiletý ukrajinský řidič tahač Man s návěsem ulicí Novosady ve směru od centra Němčic nad Hanou k Výšovicím. Co přesně se stalo? „Při jízdě se nevěnoval dostatečně řízení a přehlédl dopravní značku zakazující vjezd vozidel, jejichž výška přesahuje 3,6 metru a návěsem narazil do mostní konstrukce. Když navíc z místa nehody couval zpět k centru Němčic, porazil dopravní značení na ostrůvku u autobusové zastávky v ulici Novosady,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Ke zranění osob nedošlo, výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 63 000 korun. „Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Jeho přestupek vyřešili uložením pokuty ve výši dvou tisíc korun,“ prozradil policejní mluvčí s tím, že provoz na železnici ani na silnici v místě nehody omezen nebyl.