Stejně jako všechny ostatní neprofesionální sporty v ČR (především ty halové) i korfbal dál netrpělivě čeká na to, zda po případném uvolnění hygienických opatření proti koronaviru bude moci alespoň ve zkrácené podobě uskutečnit své tuzemské soutěže 2020/21.

Zatím to stále nevypadá nijak nadějně, vzhledem k současnému vývoji událostí se do reálného ohrožení dostává už i poslední termínová varianta počítající s krajně opožděným rozjezdem sezóny od poloviny března. Navíc do problémů se podobně jako loni znovu dostávají rovněž plánované mezinárodní akce. A neboť oddíl SK RG Prostějov má v českých reprezentačních výběrech všech věkových kategorií bohaté zastoupení, týkají se aktuální odklady i řady hráček a hráčů tohoto klubu.

Například o uplynulém víkendu mělo proběhnout úvodní letošní soustředění týmu ČR U17, jež bylo logicky zrušeno. Totéž následně potká veškeré další tréninkové kempy nároďáků plánované na nejbližší týdny. Ještě mnohem zásadnější informací je pak odložení mistrovství světa do 19 let 2021, které bylo na programu zkraje dubna v Kutné Hoře. Leč Mezinárodní korfbalová federace IKF rozhodla s ohledem na globální zdravotní situaci o jeho přesunu o rok na 17. až 19. dubna 2022. Navíc je dost možné, že něco takového potká i červencový světový šampionát U21 na Taiwanu, paradoxně již jednou odložený z loňska…

„V obou reprezentacích, kterých se změny týkají, máme na soupisce hned několik holek i kluků, takže aktuální zprávy pozorně sledujeme. Nezbývá než čekat, nic jiného bohužel dělat nemůžeme,“ pokrčil rameny hlavní kouč dospělého družstva SK RG a současně asistent trenéra dvou národních kolektivů ČR (seniorského a juniorského) David Konečný.