Předposlední 17. dějství extraligové základní části zavane volejbalistky VK Prostějov na hřiště TJ Sokol Frýdek-Místek. Tamní duel se přitom předehrává již ve čtvrtek 9. prosince od 17.00 hodin. Bez ohledu na tenhle fakt si Hanačky pojedou pro tříbodové vítězství.

 

„Soupeř nás už s velkým předstihem požádal o přesunutí zápasu ze soboty na čtvrtek, protože o víkendu nemá volnou halu. Proto je utkání na programu o dva dny dříve,“ vysvětlil změnu termínu hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada.

Severomoravanky vstoupily do ročníku 2021/22 slibně, porazily Šternberk i Olymp Praha 3:1 a Přerov 3:0, bod za těsné prohry 2:3 sebraly jak Šelmám Brno, tak Olomouci. Tím dlouho atakovaly horní polovinu tabulky, ale vše zlomilo hladké podlehnutí Šternberku v jedenáctém kole. Od té chvíle svěřenkyně Alexandry Dedkové nezískaly ani sadu a kupí další hladké porážky 0:3.

Prostějovský tým v prvním vzájemném střetnutí na vlastní palubovce nejprve kraloval, načež měl ve druhé polovině mače dost problémů. Nakonec sice uspěl 3:1 (10, 16, -29, 22), ovšem přesvědčil se o tom, nakolik mohou být Sokolky nebezpečné. Otázkou je, v jaké formě budou tentokrát, naposledy venku většinu času dost trápily nabušené Královo Pole (25:12, 25:23, 25:23 pro KP).

Každopádně TJ má v kádru zkušenou nahrávačku Ivu Navrátilovou (minulý ročník strávila ve VK), zahraniční smečařky Gvantsu Ulumbelashvili a Sonju Radulovic, univerzálky Terezu Diatkovou či Veroniku Šnellyovou, blokařky Michaelu Hadáčkovou s Agnieszkou Mitrega a libero Nikolu Teperovou.

„Dobře víme, že ještě tohle utkání nutně potřebujeme zvládnout a vyhrát, abychom základní část extraligy mohli hodnotit jako vydařenou. S tím do Frýdku pojedeme. Věřím, že Gábina Kopáčová už na tom bude po nemoci zdravotně lépe, všechny ostatní holky kromě zraněné Míši Beránkové zůstanou fit a odvedeme kvalitní týmový výkon, který povede k vítězství za tři body,“ přeje si Čada.

Tak jako tak dá svěřenkyním o víkendu 11. a 12. prosince volno. „Od začátku sezóny jsme vlastně neměli dva volné dny za sebou, děvčata už je potřebují. Schválně jim říkám, ať ve čtvrtek ukážou, že si je taky zaslouží,“ pousmál se Čada s dovětkem, že pátek ještě bude tréninkový.