Kvůli covidové karanténě u soupeře došlo nedávno k odložení dvojzápasu 11. a 12. kola 2. ligy žen ČR 2021/22, který měly volejbalistky TJ OP Prostějov odehrát koncem listopadu v Kroměříži. Absolvovaly jej až uplynulou sobotu, bohužel neúspěšně.

Oba duely sice byly hodně vyrovnané a v pěti ze sedmi uskutečněných setů rozhodovaly až dramatické koncovky, ale právě ty ópéčko téměř výhradně poztrácelo. V úvodním střetnutí komplet, proto výsledek 3:0 (23, 23, 20). V odvetě dokázal hostující tým získat vstupní sadu, ale pak už zase všechny závěry patřily domácím – 3:1 (-22, 18, 22, 23).

V tabulce soutěže po první polovině skupiny C tak družstvo trenéra Ladislava Sypka kleslo na sedmé místo právě za Kroměříž, na niž ztrácí nepříjemných šest bodů. Průběžné pořadí přitom uzavírá Juliánov se stejným desetibodovým ziskem, tudíž výhled do druhé poloviny sezóny není pro TJ nijak valný.

O poznání lépe jsou na tom volejbalistky VK Prostějov B, které již mají do 15. ledna druholigové volno. S téměř vyrovnanou bilancí vítězství a porážek nasbíraly solidních devatenáct bodů a jsou zatím čtvrté, byť po dohrávkách Šelmy Brno B – Kroměříž určitě klesnou na pátou pozici.

„Samozřejmě dost záleželo, jaké jsme zrovna měli k dispozici hráčky s ohledem na situaci, hlavně na souběžný program utkání kadetek. Tím pádem se do hry postupně dostal větší počet našich mládežnic, nejen juniorek. Řekl bych, že holky pokaždé dělaly maximum, co mohly. Snažily se a bojovaly, podle momentální síly naší sestavy i kvality soupeře to logicky stačilo na různě dobré výsledky. Celkově na tom určitě nejsme špatně, ovšem mohli jsme být i lépe,“ zrekapituloval kouč rezervy vékáčka Zdeněk Sklenář. 

 

2. liga žen ČR, skupina C 2021/22 – průběžné pořadí po 14. kole: 1. Šlapanice 37, 2. Česká Třebová 28, 3. Svitavy 25, 4. VK Prostějov B 19, 5. Šelmy Brno B 17, 6. Kroměříž 16, 7. TJ OP Prostějov 10, 8. Juliánov 10.