Žena bydlící v Kučerově ulici v Prostějově je podle svědectví sousedů už několik let týrána svým manželem. Rány do obličeje a dalších částí těla konečně nehodlala snášet a minulý týden vše oznámila policistům.

Ti přijeli na místo a násilníka na deset dní vykázali z domu. Jeho pravděpodobná identita je redakci známa. Podle informací Večerníku jde o bývalého vedoucího odboru prostějovského magistrátu! Jmenovat jej však prozatím nemůžeme. Totožnost se totiž do uzávěrky vydání nestihla dostatečně ověřit, navíc se osobu nepodařilo zkontaktovat a nemáme tak k dispozici její vyjádření. To však nic nemění na tom, co se v minulých dnech událo...

U jednoho z domů v Kučerově ulici v Prostějově se minulý týden okolo půl čtvrté odpoledne objevili policisté. Zásah vzbudil zájem veřejnosti. Co se stalo? A koho to vedou z domu? Vždyť to je známá tvář pohybující se kolem radnice a politiky! Vydali jsme se zjišťovat podrobnosti.
„Ve středu 2. února využili policisté oprávnění vykázat z místa bydliště a bezprostředního okolí staršího muže z bytu v Prostějově, který obývá společně s manželkou. Ve večerních hodinách předchozího dne totiž oznámila poškozená, že byla dne 31. ledna fyzicky napadena ze strany manžela, který ji několikrát uhodil pěstí do obličeje a dalších částí těla. Po útoku vyhledala lékařské ošetření v nemocnici,“ uvedla pro Večerník Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Redakci se dále podařilo získat svědectví jedné ze sousedek. V Kučerově ulici se teď o ničem jiném nemluví. „Policisté zvonili na vícero zvonků v sousedství a získávali svědectví. Ten chlap svoji manželku týral a mlátil několik let. Není to dobrý člověk a takovým šmejdům by to nemělo procházet. Z domu se běžně ozýval křik a hluk, údajně jí i vyhazoval věci z oken. Dokonce prý na zastávce, která je za rohem, byla viděna s monoklem pod okem,“ sdělila nám pod podmínkou zachování anonymity žena přímo z Kučerovy ulice v Prostějově. „Asi před deseti lety ho vyhodili z radnice a údajně ho vyšetřovala hospodářská kriminálka,“ přidala k ozřejmění identity násilníka. Večerníku se podařilo zjistit, o koho jde, avšak se zveřejněním totožnosti musíme ještě počkat. Snažíme se totiž jednak důvěryhodně ověřit získané informace a také získat vyjádření inkriminovaného muže.
Mluvčí krajské policie nám mezitím potvrdila, že případ z minulého týdne byl jen vrcholem déletrvajícího domácího násilí. „V průběhu šetření se zjistilo, že ze strany manžela dochází opakovaně k fyzickému a slovnímu napadání a ponižování jeho manželky, která jsou stále intenzivnější. Proto byl využit institut vykázání na dobu deseti dnů. Událost je dále šetřena jako přestupek proti občanskému soužití a po zadokumentování bude postoupena příslušnému správnímu orgánu,“ potvrdila Miluše Zajícová.