Kapela Jelen je na Prostějovsku známa více než dobře. V minulosti se představila třeba na koncertu na pláži U Vrbiček, loni v červenci pak zahájila Kulturní léto na zámku v Čechách pod Kosířem. Přivítala ji tam zcela zaplněná zámecká zahrada, výborná nálada umocněná příznivým počasím a lidé natěšení na vystoupení jedné z nejpopulárnějších českých kapel současnosti. Nyní se dočkají i ryzí Prostějované, skupina totiž vystoupí přímo v centru města, konkrétně v „Kasku“. A stane se tak již tento pátek 4. března.

Jelen s charismatickým zpěvákem a kytaristou Jindrou Polákem hraje tzv. roots music. Písně z vlastní tvorby vycházejí z populární hudby, jako je country, folk, bluegrass a blues. Kapela získala cenu Anděl v kategorii Objev roku za rok 2014 a cenu Anděl v kategorii Skupina roku za rok 2016. Skupina hraje už od roku 2012 až dodnes, stále se vyvíjí a neustále jí přibývají noví fanoušci.

Skupina na svém loňském koncertu potěšila fanoušky v zámecké zahradě bezmála dvouhodinovým vystoupením, při němž zahrála své osvědčené hity, ale i novinky z posledního alba. Divákům se pochopitelně nejvíce líbily „pecky“ Magdaléna, Co bylo dál, Jelen, Klidná jako voda a mnohé další.

Na zbrusu nové věci se mohou těšit lidé i tentokrát. Turné Věci & sny tour 2022, v rámci něhož kapela v Prostějově vystoupí, je připraveno u příležitosti vydání nové desky, ale zazní i známé hity. „V jedenácti nových skladbách se sice stále držíme svých kořenů, díky kterým jejich melodie jasně rozpoznáte hned po pár úvodních tónech, jako celek ale působí víc popověji než kdy předtím,“ prozradil Jindra Polák, frontman skupiny Jelen. „Těšíme se, jak bude těmto novým kouskům slušet prostějovské pódium!“

Předprodej vstupenek stále probíhá na www.hzproduction.cz nebo v kavárně Avatarka na nám. T.G. Masaryka 197 v Prostějově. K dispozici by měly být i na místě.

 

KDY: PÁTEK 4. BŘEZNA, 20:00 HODIN

KDE: SPOLEČENSKÝ DŮM, KOMENSKÉHO 6, PROSTĚJOV

 

 

09 jelen letak