Musel to být strašlivý náraz, navíc v šílené rychlosti. Dvacetiletý mladík za volantem Škody Superb v úterý časně ráno neměl absolutně žádnou šanci přežít náraz do stromu vedle silnice u Olšan u Prostějova.

Zdemolované vozidlo s mrtvolou uvnitř našli kolemjedoucí řidiči. Jakákoliv pomoc byla marná...

Hrůzný pohled se naskytl řidičům, kteří minulé úterý časně ráno projížděli po „staré“ silnici z Držovic do Olšan u Prostějova. U jednoho ze stromů vedle silnice stálo zcela zdevastované auto. Uvnitř se nacházel mladík, kterému už nešlo nijak pomoci. Drtivý náraz do stromu neměl šanci přežít. Policisté nyní vyšetřují, jak se letošní první smrtelná nehoda na Prostějovsku vůbec stala.

„V úterý 1. března po páté hodině ranní jsme přijali oznámení o nalezení havarovaného osobního vozidla mezi obcemi Olšany u Prostějova a Držovice. Přivolaní policisté ve vozidle nalezli muže bez známek života. Podle prvotního zjištění dvacetiletý řidič jel s vozidlem Škoda Superb od Držovic a z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Bohužel při nehodě utrpěl zranění neslučitelné se životem. Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ informoval Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Na místě tragické nehody byli přítomni také hasiči. „Po prvotní kontrole okolí a hledání možných dalších cestujících ve vozidle společně s policisty pak hasičské jednotky pokračovaly v bezpečnostních a protipožárních opatřeních. V navazujícím čase hasiči asistovali při dokumentaci a šetření Policie ČR, provedli úklid komunikace, kontrolu úniku provozních kapalin a také vyproštění těla zemřelé osoby,“ uvedla Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Podle informací Večerníku bylo tělo zemřelého převezeno na soudní pitvu, která by mohla napomoci určit příčiny tragédie. „Jel jsem okolo, když hasiči vytahovali toho mrtvého kluka ze zdemolované škodovky. Musel to být strašný náraz. Určitě jel víc než stovkou a možná dostal na nějakém tom zmrazku smyk,“ myslí si muž z Držovic, který si nepřál být jmenován.

Bližší podrobnosti kolem nehody se do uzávěrky vydání nepodařily zjistit.