Poprvé v kariéře se na turnaji kategorie Masters představil Jiří Lehečka. Český tenisový reprezentant a hráč TK Agrofert Prostějov hned v úvodu podniku v Monte Carlu narazil na silného Davida Goffina a na belgického favorita nestačil.

„Měl jsem pět nebo šest brejkbolů při podání soupeře, bohužel se mi žádný nepodařilo proměnit. Na takové úrovni moc dárků nedostanete,“ litoval Lehečka, který sám ve třech případech ztratil servis.

Prostějovský tenista přesto posílil své postavení v první světové stovce, k čemuž mu pomohla úspěšně zvládnutá kvalifikace. V obou kolech porazil žebříčkově lépe postavené protivníky. Nejprve si ve třech setech poradil se zkušeným Henrim Laaksonenem ze Švýcarska a následně přehrál Francouze Benjamina Bonziho. Lehečka v celém zápase jen jednou přišel o svůj servis, a to hned při první příležitosti. Od té doby už byl ale bezchybný a dalších šest brejkbolů odvrátil. Sám vzal svému francouzskému soupeři podání čtyřikrát.

 

 

Monte Carlo – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Goffin (Belg.) 4:6, 3:6.

Barletta - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář (3) – Forti (Itálie) 6:2, 6:0; Svrčina – Ševčenko (Rusko) 6:2, 0:6, 2:6. 2. kolo: Kolář – Pellegrino (Itálie) 6:3, 6:2. Čtvrtfinále: Kolář – Sels (Nizozemí) 5:7, 7:5, 6:1. Semifinále: Kolář – Borges (2-Portugalsko) 6:7, 3:6.