Bohatý program, stejně tak tombola. A k tomu také klasický charitativní podtext. Ples Pomáháme tancem zapsal o uplynulém víkendu, tentokrát netradičně až v květnu, svůj desátý ročník. Po dvou letech, kdy se kvůli protikoronavirovým opatřením nemohl konat, se vrátil zpět opět v celé své kráse. V programu například nechyběly Taneční skupina Free dance nebo krasojezdkyně Kateřina Vosičková.

„Program, to je to nejmenší. Náročnější jsou drobné organizační záležitosti, které nejsou na první pohled vidět, ale zaberou hodně času. Přímo na místě je ale nejtěžší výzdoba a pódium,“ oddechl si hlavní pořadatel Tomáš Lázna. Ten pozval i kapelu Alfa band až z Kopřivnice. Navíc se účastníci mohli těšit na bohatou tombolu s téměř třemi sty cenami. Ale...

„Účast je výrazně slabší než před koronavirem. Čekal jsem určitě propad, ale ten je větší, než jsem myslel. Na druhou stranu sál vypadá pořád relativně naplněný. Výtěžek ovšem nebude tak velkolepý jako v nejsilnějších letech, ale jsem rád, že jsme ples uspořádali. Taky věřím, že tohle byl jen dočasný propad,“ zadoufal Lázna.

 

Jiní lidé byli naopak za tento pokles tak trochu rádi. „Na parketu je nás ideální počet. Člověk netancoval sám, ale taky se s nikým nemačkal, takže i muzice se muselo dobře hrát. Ta byla živá, ve velmi dobré sestavě. Repertoár měla ale zúžený. Mám pocit, že tam půlka songů byla na cha chu. Dle mého to ale byl vydařený ples,“ konstatoval jeden z účastníků Lukáš Pospíšilík.

Zatímco se účast a zčásti i program měnily, tři věci zůstaly stejné. Předně se moderování ujala znovu dvojice Štěpán Gajdoš a Zuzana Holbeinová. Ples navíc znovu pomáhal, 80 000 korun získala základní škola v Komenského ulici, 30 000 Centrum sociálních služeb Prostějov. A novinkou nebylo ani věkové složení účastníků. Těm jednoznačně vládli mladí lidé. „Nepřekvapilo, máme to tak každý rok. Jsme ples pro mladé,“ usmíval se těsně před půlnoční tombolou Tomáš Lázna.