Je to jasná zpráva! V Olomouckém kraji vznikne nové rychlé občerstvení ze sítě restaurací McDonald’s. Podle plánu se bude prodejna stavět při dálničním sjezdu u Mořic. Půjde o první pobočku řetězce na Prostějovsku. Informaci, kterou již Večerník zveřejnil s předstihem, v minulém týdnu potvrdila přímo obec Mořice.

 

 

„Pro obyvatele Mořic a blízkého okolí představuje restaurace nová pracovní místa. Na vrcholu sezóny to může být až sto pracovních pozic, což naší lokalitě jistě pomůže. I celoročně zde bude nabídka brigád. Slibujeme si od toho, že spíše více lidí zůstane na venkově,“ deklaruje Tomáš Pavelka, starosta Mořic. Podle jeho dalších slov provozovna přinese ještě něco dalšího. „Je to zvýšení množství služeb. Nic takového v okolí nemáme. Není to jen o hamburgerech, ale také o dobré, kvalitní kavárně. Široko daleko nic takového mimo okresní města není,“ vyzdvihuje.

Večerník o záměru u McDonald’s v Mořicích už v minulosti informoval. Tehdy ale ještě nebylo stoprocentně jisté, zda pobočka fast food řetězce skutečně vznikne a kde přesně. Ale potvrdily se naše zprávy, že stát bude u exitu z dálnice D1 Mořice. „Část pozemku vlastní obec, další díl pak soukromý vlastník. Všechny tři strany už podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí. Nyní vedení obce čeká jednání o korekci územního plánu,“ informoval Tomáš Pavelka.

První hosty má podnik přivítat na konci příštího roku. „V momentě, kdy doběhne územní změna, a bude všechno vyjednané, což by mohlo být do konce roku, naváže na to prodej, dále stavební řízení a samotná stavba, která by měla vyrůst v řádu měsíců,“ nastínil starosta.

O vyjádření k parametrům prodejny a doplnění informací požádal Večerník i společnost McDonald’s. Reakce zástupců nejslavnější světové sítě fast foodu ale do redakční uzávěrky nedorazila.