Jízda na kole po Prostějově nemusí být pro každého bezpečná a cyklisté si při ní nemohou být jisti ani svým majetkem či zdravím. Svědčí o tom případ z víkendu předminulého týdne, kdy mezi Joštovým náměstím a Dolní ulicí v Prostějově došlo k loupežnému přepadení. Zatím neznámý pachatel srazil za jízdy třiašedesátiletou ženu z kola poté, co ji silně udeřil do zad. Lupič využil toho, že dáma v letech ležela na zemi, a z řídítek kola jí ukradl kabelku.

„V sobotu 16. července pár minut před třiadvacátou hodinou na linku 158 zavolala starší třiašedesátiletá žena a oznámila, že byla okradena. Hlídka ihned vyjela na místo, které poškozená uvedla, konkrétně se jednalo o chodník spojující Joštovo náměstí a ulici Dolní v Prostějově, tam se zkontaktovali,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci. „Žena policisty obeznámila s tím, že jela na kole a z levé strany se k ní přiblížil muž, jedoucí taktéž na jízdním kole stejným směrem. Najednou ucítila ránu do zad, po které ztratila rovnováhu a upadla i s jízdním kolem na travnatou plochu. Pachatel využil její bezbrannosti a z košíku zavěšeného na předních řídítkách jí ukradl kabelku. A než se žena vzpamatovala a dala se dohromady, pachatel byl pryč,“ popsala vyhrocené okamžiky Miluše Zajícová.

Oloupená žena měla v kabelce peněženku s finanční hotovostí 600 korun, platební kartu a dva mobilní telefony. „Neznámý pachatel jí způsobil celkovou škodu za 6 100 korun. Případ byl kvalifikován s ohledem na použité násilí jako zločin loupeže a také ho prověřujeme pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová s tím, že pachateli za uvedené skutky hrozí trest odnětí svobody až do výše 10 let.