Pěknou atmosféru měla nastolit výstava, která byla plánovaná k otevření na první svátek vánoční. Tento pátek 25. prosince měla začít expozice plná betlémů ze sbírky Stanislava Dostála. Výstava s vánočním nádechem byla doplněna i o fotografie Miroslava Kaly.

 

Aktuálně ale není jisté, zda se již instalovaná přehlídka někdy představí veřejnosti... Vládní PES se totiž posunul na stupeň čtyři a hovoří se i o pátém. Což znemožní výstavu vůbec otevřít. „Popravdě jsme napůl předpokládali, že by to tak mohlo dopadnout a nebyla by ani možnost výstavu otevřít,“ posteskla si Lucie Krejčí z informačního centra v Konici, která spolu s autory výstavu připravovala.

Právě ohledně možnosti zpřístupnit výstavu zůstává spíše pesimistkou. „Jsme schopni okamžitě otevřít, ale sama odhaduji, že až do konce ledna to kvůli vládním nařízením nebude možné,“ sdělila. Právě do konce ledna měla výstava v konickém zámku probíhat.

Krejčí nicméně ujistila, že zájemci o výstavu zcela nepřijdou. „Mám v plánu natočit video s komentářem. To by pak bylo na ïnternetových stránkách města Konice,“ prozradila.

Je tak možné, že výstava podobně jako řada jiných akcí, které koronavirus přímo nezrušil, proběhne on-line.