Tohle jistě bude stát za to! Dlouhých deset let vznikaly snímky pro výstavu, která by měla být k vidění pod vánočně vyzdobeným stromem na hlavním prostějovském náměstí. Fotografka Vendula Burgrová na nich zachytila bezmála 70 rodin u vánočních stromečků. Výstavním prostorem bude netradičně interiér nákladního automobilu.

K tomuto řešení expozice výstavy dospělo vedení pořádajícího Kulturního klubu Duha kvůli aktuální epidemické situaci, která nedovoluje uspořádání výstavy v klasické galerii. „Do dodávky budou vstupovat návštěvníci výstavy jednotlivě a prostor bude po celou dobu otevření ventilován,“ vysvětlil kurátor výstavy Mira Macík. Díky tomuto principu nemusí být výstava jako snad jediná zrušena ani za současné zhoršující se epidemické situace. „Výstava bude. Vše je připraveno tak, abychom bez problému obstáli i při restrikcích spojených se čtvrtým stupněm protiepidemického systému PES,“ potvrdila Večerníku autorka snímků Vendula Burgrová, která již má za sebou několik výstav v prostějovském KK Duha. 

První před čtyřmi lety se zabývala tématy jako foodporn a venkovská zabijačka. V roce 2018 představila soubor zabývající se hledáním domova a tentýž rok byla iniciátorkou výstavy ateliéru Reklamní fotografie, kde tou dobou studovala. Poslední přehlídkou děl v Duze byla instalace v prostorách vestibulu s názvem Růžena, na které spolupracovala s fotografkou Katarínou Križanovou.

 

KDY: PONDĚLÍ 21. až STŘEDA 23. PROSINCE, 16.00-19.00 HODIN   

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV