Znají to především ti starší. Hlavně v předvánočním shonu lehce sklouznete k neopatrnosti a nedáváte si pozor na své věci. A právě na možná rizika okradení při nakupování upozorňovali strážníci v předešlých dnech Prostějovany, kteří nakupovali v supermarketech.

„V uplynulých čtrnácti dnech strážníci provedli několik preventivních akcí u prostějovských supermarketů. Jedna z nich byla realizována ve spolupráci s Policií ČR. I tuto tradiční předvánoční akci s názvem Kde máte peněženku samozřejmě velmi ovlivnila pandemie covid-19. Za dodržení hygienických opatření strážníci upozorňovali seniory při odchodu z prodejen na možná pochybení při nakupování a ukládání zakoupeného zboží do vozidla, čímž se snažili předcházet možným krádežím,“ informovala Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Strážci zákona se letos zaměřili více na parkoviště před supermarkety a všechny kontakty s nakupujícími osobami byly uskutečněny ve venkovních prostorách. „Pokud někdo oslovil hlídku a požádal o reflexní prvek, byl jím vybaven,“ dodala Greplová.