V pátek 2. září odcestovaly boxerky BC DTJ Prostějov Aneta Vytásková (studentka RG a ZŠ Otto Wichterleho PV) a Nikol Dvorská (studentka Střední odborné školy průmyslové PV) na svůj první mezinárodní Turnaj olympijských nadějí 2022 do Ústí nad Labem. Byla to jejich premiérová reprezentační zkušenost, které se zhostily na výbornou, shodně získaly stříbrné medaile!

Na severu Čech startovaly národní výběry Lotyšska, Maďarska, Polska, Slovinska, Slovenska a ČR. Dvorská bojovala ve váhové kategorii do 57 kilogramů, kde měla volný los až do finále, kde prohrála ve velmi vyrovnaném utkání s maďarskou reprezentantkou Dominikou Salanki nejtěsnějším možným poměrem 1:2 na body. „Byla to bitva od úvodního kola. Silná Maďarka držela Nikol stále pod tlakem, ale ona byla schopna její ataky kontrovat a zastavovat ji. První kolo jednoznačně vyhrála prostějovská naděje, druhé bylo vyrovnanější plné tvrdých výměn a ve třetím se projevil opravdu náročný průběh zápasu, Nikol odcházela fyzicky. Přesto můžeme být naprosto spokojeni, ona je velká bojovnice,“ hodnotil trenér BC DTJ Oldřich Dvorský.

Vytásková se ve váze do 60 kg utkala v semifinále se slovinskou reprezentantkou jménem Naca Nikolov Veber, kterou porazila 2:1 na body. Aneta boxovala výborně a se silnou soupeřkou si poradila na jedničku. „Přestože protivnice byla velmi tvrdá a šla za úderem, tak Aneta dokázala kontrovat, těžit z tlaku Slovinky a zaslouženě zvítězit,“ přiblížil Dvorský. Další den Hanačku čekala repríza z finále mistrovství republiky proti Katrin Ivanovové. „Zde se Anetě již tolik nedařilo, působila svázaně a respekt ze zkušenější soupeřky byl znát od prvního kola. Nepodařilo se jí vymyslet nic účinného, i když bylo vidět, jak moc chce. Zaslouženě prohrála 0:3 na body, ale přesto ještě o Anetě určitě uslyšíme,“ zdůraznil kouč.