Ani v letošním roce se nic nezmění a tradiční fotbalová výplň mezi koncem jarní a začátkem podzimní části proběhne v Otaslavicích. Zde se stejně jako v předchozích třech letech odehrají dva turnaje – letos to bude hned ve dvou po sobě jdoucích týdnech. Úvodní červencovou sobotu se na místním fotbalovém stadionu představí žákovské celky a o týden později to budou jejich dospělí kolegové. Kromě fotbalového programu se mohou zájemci těšit tradičně na bohaté občerstvení i zábavu až do pozdních večerních hodin.

 

Od roku 2019 se turnaj pro dospělé rozrostl ještě o verzi pro žáky, kteří se na třech menších hřištích utkají i v letošním roce. Oproti minulým ročníkům se letos poprvé jedná až o prázdninový termín. „Rozhodli jsme se takto z prostého důvodu, že v loňském roce měly s dřívějším termínem problém kluby z olomouckého regionu, protože ještě dohrávaly své soutěže. Je to hned první den prázdnin, takže pevně věříme, že děti ještě nebudou na táborech či po dovolených, a doufáme, že kapacitu deseti celků naplníme. Kdo chce, tak se může určitě přihlásit. Nemusí se však jednat jen o fotbalové celky,“ uvedl k organizaci jeden z pořadatelů turnaje Martin Vogl.

Hrát by se mělo stejně jako v minulých letech ve dvou skupinách po pěti týmech, kde čtveřice z nich postoupí následně do bojů v play-off. Hraje se dle pravidel velkého fotbalu bez ofsajdového postavení s brankářem a pěti hráči v poli. „Specifické rozměry nabízejí velkou zábavu, ale taky se jedná o velmi zajímavé bitvy, na které se těšíme i letos,“ doplnil Vogl.

Kromě fotbalových bitev se mohou děti těšit na oblíbenou tombolu s řadou zajímavých cen. Široký výběr z udírny a grilu, zábavu i vodní radovánky, pokud bude horké počasí, a samozřejmě řadu skvělých cen za předvedené výkony, medaile i poháry. „Místa stále jsou, takže pokud je zájem, stačí se ozvat některému z nás. Už teď se na všechny těšíme,“ vzkazuje Vogl.