Spekulacemi s kryptoměnou chtěl přijít k velkému bohatství už tak dobře situovaný muž z Prostějova. Místo zisku však přišel o úspory...

V pondělí 12. června musel oželet přes tři sta tisíc korun další poškozený, který si nechal „dobře poradit“ od pracovníka finanční společnosti. „Muže kontaktoval telefonicky, představil se a řekl mu, že mu pomůže získat jeho peníze z kryptoměnového účtu,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Protože si oslovený Prostějovan takový účet opravdu kdysi zařídil, volající osobě uvěřil. Prostřednictvím nainstalované aplikace z dřívějška, umožnil neznámému, aby se dostal do jeho počítače. „Dokonce mu sám pomohl, když potvrdil všechny transakce prostřednictvím tzv. RB klíčů, aniž by věděl nebo si uvědomil, že potvrzuje odchozí platby ze svého účtu,“ prozradila policejní mluvčí. „Navíc zjistil, že došlo i k odčerpání finančních prostředků z jiného účtu, kde je disponentem,“ Miluše Zajícová s tím, že podvodník si tak přišel na částku 320 000 Kč.