Známý moderátor a promotér Petr Salava připravuje na pátek 15. prosince do prostoru Sportovní haly UP Olomouc velký vánoční program. A hvězda českého showbyznysu Večerníku prozradila, jak ke všemu došlo.

„Překvapivě mě oslovil Jakub Kornfeil, muž, kterého znám především ze seriálu motocyklových závodů Mistrovství světa (MOTO GP). Řekl mi, že má chuť uspořádat velký vánoční koncert, a požádal mě, zda bych mu s tím nepomohl. Já mám rád novinky a k tomu vánoční atmosféru, tak jsem na nabídku kývl,“ usmál se.

Kdo přijde nasát vánoční atmosféru a vyslechnout legendární písně československé hudební scény, určitě neprohloupí. „Diváci se mohou těšit na vždy elegantního a šarmantního muže, saxofonistu, dirigenta a producenta, jedinečného Felixe Slováčka. Také na Ilonu Csákovou, stříbrnou slavici, ženu, která sdílela pódium i s Tinou Turner, svého času nejprodávanější zpěvačkou České republiky. Vystoupí dále Bára Basiková, česká legenda pop music a dáma, která nazpívala třináct alb a hrála v nespočtu muzikálů. Přijede i nestárnoucí zpěvák a tanečník Petr Kotvald,“ prozradil Petr Salava s tím, že na pódiu vystoupí také Markéta Konvičková, finalistka soutěže Česko Slovenská Superstar a Objev roku ankety Český Slavík Mattoni. Chybět nebude ani Davide Mattioli, neustále pozitivně naladěný Ital žijící v Česku, muž s velkým srdcem a hlasem, nefalšovaný showman. Představí se i Tereza Mátlová, muzikálová herečka a operní pěvkyně, sopranistka. Prostory haly se rozezní i úžasný hlas excelentního operního pěvce Zdeňka Plecha, sólisty Národního divadla v Praze. V neposlední řadě dorazí také mladá vycházející hvězda české pop music Matěj Plšek a s ním i prostějovská talentovaná zpěvačka Klaudie Kožnárková. A konečně na akordeon zahraje evropská špička, Slovák Vojtěch Szabó. „Jako dopředu ohlášené překvapení vystoupí legendární fotbalový trenér Petr Uličný, velká osobnost se smyslem pro humor,“ doplnil Salava, který provede programem. Na videoprojekci diváci uvidí nové vánoční obrázky umělců malujících ústy a nohama sdružených v organizaci UMÚN Liberec. Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketportal.   

 

47 koncert