Drzost a naprostá nesoudnost tohoto člověka jsou přímo zarážející! Během zářijového jednání zastupitelstva byla schválena dotace ve výši 830 000 korun plaveckému klubu, kterému jakožto předseda Tělovýchovné jednoty Prostějov šéfuje lídr opozičního hnutí Na rovinu! Aleš Matyášek. Zmíněné finanční prostředky mohl dostat oddíl už v únoru, ovšem magistrátní kontrola přišla na to, že právě Matyášek v žádosti o dotaci úmyslně nadsadil počet členů klubu, aby dostal nejen od magistrátu, ale i Národní sportovní agentury více peněz!

 

Následná kontrola prokázala, že vykazoval 20 neexistujících členů a 143 dětí s naprosto pochybným členstvím. Místo pokání a náprav chyb, ať už úmyslných či neúmyslných, ovšem tento člověk naopak požaduje omluvu od redakce Večerníku i představitelů Statutárního města Prostějov. Prý byl očerněn a pomluven...

„Bylo prokázáno, že jste čerpal finanční prostředky neoprávněně. Takže jak budete činit nějaké kroky vy, tak budeme i my jako město činit podobné kroky,“ nebral si servítky první muž Prostějova František Jura (ANO 2011). „Co jsem v září tady řekl o kupčení se členy plaveckého oddílu, tak za tím si stojím! Jestliže v žádosti o dotaci někdo uvede i členy, kteří vůbec členy oddílu nejsou, a vrátí pak peníze pouze na základě výsledků kontroly, tak to minimálně kupčení je. Klidně si mě žalujte, já se s vámi na případné setkání u soudu těším…,“ přidal se náměstek primátora pro školství v Prostějově Miloš Sklenka.