Primátor František Jura se v minulých dnech vydal za prostějovskými seniory. Nejprve navštívil Domov seniorů Prostějov v Nerudově ulici, kde diskutoval jak s vedením zařízení, tak s jeho obyvateli. V Centru sociálních služeb v Lidické ulici si pak zahrál s místními obyvateli i „Člověče, nezlob se!“, přičemž odešel poražen...

 

„Klienti domova se zajímali například o fotbalový klub a jeho výsledky v podzimní části ligy. Slíbil jsem jim, že z pozice předsedy 1. SK Prostějov udělám maximum pro záchranu klubu ve druhé fotbalové lize,“ uvedl František Jura, primátor statutárního města Prostějova.

O několik dní později zavítal první muž Prostějova do Centra sociálních služeb v Lidické ulici. „Zajímal jsem se tady o provoz a budoucí záměry vedení organizace a setkal se i s obyvateli. S těmi jsem dokonce velice rád změřil své síly v populární hře ‚Člověče, nezlob se!‘. Zdejší zkušení borci mě porazili,“ usmíval se primátor František Jura.

Na obě místa se František Jura vydal se svou náměstkyní Marcelou Župkovou. Obyvatelům rozdali první vydání nového časopisu Prostějovský senior, který je určen dříve narozeným obyvatelům města a který si každý může vyzvednout například v turistickém informačním centru radnice. Oba zástupci samosprávy také nabídli vedení Domova seniorů i Centra sociálních služeb, které patří Olomouckému kraji, že město podpoří jejich další investice, a to i finančně.