Pokud ve čtvrtfinále Kooperativa NBL potvrdí basketbalisté Opavy a Kolína žebříčkové postavení po nadstavbě, narazí na sebe nedávní spoluhráči z Olomoucka David Pekárek a Radovan Kouřil v sérii o postup do finále. Kolín k tomu potřebuje porazit Pardubice, Opava musí přejít přes Královské Sokoly. Čtvrtfinálové série skončí nejpozději 5. května.

„Oba chceme medaili, kvůli tomu jsme si sezónu prodloužili. Může se to povést oběma, v každém případě ale musíme přejít přes první kolo play-off. Věřím, že se to podaří. Pak už se David bude muset smířit se zápasy o bronz, protože s Opavou chceme do finále,“ říká Kouřil, který po přesunu do Opavy v nadstavbě ve slezském dresu odehrál v průměru přes dvacet sedm minut a dával téměř třináct bodů.

Podobné ambice má ale také tým z Polabí, který skončil po nadstavbě třetí. „Tým celou sezónu bojoval o co nejlepší postavení před play-off a teď toho chce využít. Doufám, že Kolínu pomůžu k tomu, aby sezóna byla co nejdelší,“ vyjádřil se na začátku rozhodující fáze ligového ročníku Pekárek.

Oba hráči BK Olomoucko si už proti sobě zahráli v závěru skupiny A1. Utkání, které rozhodlo o pořadí na 2. a 3. místě, vyhrála Opava s přehledem 101:79. Kouřil dal 14 bodů a rozdal osm asistencí, Pekárek k sedmi bodům přidal tři doskoky.