Na plné obrátky už běží příprava mládežnických volejbalistek VK Prostějov. Po protikoronavirovém lockdownu se podařilo rozjet tréninkový proces veškerých věkových kategorií, za postupně rozvolňovaných hygienických opatření jsou přitom dodržována všechna aktuální nařízení.

Nejdéle – již od 12. dubna – znovu makají juniorky a kadetky hanáckého klubu studující specializované sportovní třídy Gymnázia Jiřího Wolkera. Od pondělí 26. dubna pak své tréninky obnovily také další prostějovské hráčky juniorského a kadetského věku stejně jako starší i mladší žákyně a přípravka.

„Všechno běží přesně podle plánu. Využíváme venkovní areál TJ Sokol II Prostějov U Kalicha, holky naskočily do společné přípravy po dlouhé pauze s velkou chutí a nadšeně odtrénovaly první čtyři dny. Na hřištích jsme strávili pondělní, úterní, středeční i čtvrteční odpoledne,“ spokojeně konstatoval šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.

Bez ohledu na složité okolnosti uplynulého období vidí na děvčatech nezměněnou, spíš ještě intenzivnější zapálenost pro volejbal a aktivní pohyb. „V rámci úvodního týdne jsme zvládli rovněž vstupní testování, přišel se na nás podívat i pan doktor Miroslav Černošek. A teď od května zahájíme nábor do naší volejbalové přípravky, zveme všechny nové adeptky této krásné kolektivní hry,“ zdůraznil Novák.