Za normálních okolností by v současné době probíhaly závěrečné boje regionálních celků ve všech soutěžích. Vinou pandemie však byla letošní sezóna předčasně ukončena a kluby tak čekala jen krátká jarní předpříprava na podzimní start příštího ročníku. V rámci přípravných duelů se čtveřice mužstev Čechovice, Kostelec, Určice a Slavonín rozhodla o zpestření vytvořením miniturnaje, kde se během tří týdnů utkaly systémem každý s každým. Nejlépe se tento turnaj vydařil pořádajícímu celku Čechovic, který ovládl všechny tři duely. V pátek si proto převzal od svého předsedy Josefa Sklenáře pohár pro vítěze.

 

 

Hned pět ze šesti duelů se odehrálo místo pátečního tréninku. A byla to podívaná, ze které se zrodil nápad, zda by takový turnaj mohl fungovat i v následujících letech. „Musím poděkovat vedení klubu, že s myšlenkou takového turnaje přišlo. Za mě to bylo určitě dobré zpestření přípravných duelů, zatím samozřejmě neznám názory ostatních tří celků, myslím si však, že bychom i v příštích letech mohli na tento turnaj navázat v rámci předsezónní přípravy,“ nastínil možnost budoucího pokračování lodivod vítězného mužstva Lukáš Koláček. V duchu kvalitních přípravných zápasů se vyjadřovali také další trenéři, takže možnost zavedení tradice tady jistě je.

O vítězi turnaje bylo rozhodnuto už před dnešním duelem, protože s Kostelcem i Slavonínem měly Čechovice pozitivní bilanci. I přesto však Čechovice neponechaly nic náhodě a zvládly i třetí duel, i když výkon byl zřejmě trochu za očekáváním. Po konečném hvizdu už následoval malý ceremoniál, kdy si domácí převzali pohár a nějaké občerstvení na večerní oslavu.