Ve třech ze čtyř venkovních zápasů 1. ligy družstev mužů ČR 2021 sahali nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov po cenném bodu za nerozhodný výsledek. Bohužel ani jednu šanci vyvěrající z kvalitního výkonu nezúročili výsledkově. Platilo to i pro sobotní duel 6. kola soutěže na kurtu MNK mobilprovás Modřice B, kde po boji podlehli 3:6.

 

Hosté přitom nebyli zdaleka kompletní, kromě dlouhodobě zraněného Jana Valenty chyběli ještě dva borci základní sestavy Lukáš Pírek a Jan Matkulčík. Přesto oslabená sestava „jedničky“ protivníka posíleného o některé pendly z extraligového áčka dlouho trápila.

„Po neuvěřitelně smolné první dvojce, kdy Kubové Klaudy s Bucherem měli v koncovce tiebreaku mečbol, ale nezvládli rozhodující poslední nahrávku na potenciálně vítězný útok, vyhrála naše druhá dvojice Laďa Pírek, Tomáš Roba bez ztráty setu. První dvě trojice byly napínavé až do úplných závěrů, první dopadla těsně v náš prospěch a druhá podobně těsným poměrem ve prospěch domácích. Vloženou dvojku jsme soupeři darovali, ale bojovník Roba v singlu tradičně nezaváhal a v náročném utkání srovnal stav na 3:3,“ popisoval trenér Sokola I Richard Beneš dramatický vývoj.

„Bohužel v otočených trojicích proběhl náš menší kolaps, nedokázali jsme hrát stejně dobře jako v úvodních trojkách a domácí odskočili na 5:3. Další dvojice byla znovu velmi vyrovnaná a prohráli jsme ji vždy až v závěrech setů. Konečný výsledek 6:3 moc neodpovídá celkovému průběhu, o lepší konečné skóre jsme se připravili chybami v závěru některých klíčových sad. Jinak byl náš nohejbal předvedený v Modřicích velice dobrý,“ konstatoval Beneš.
„Pokud bych měl zhodnotit výkon celého kolektivu, potom bych dal známku dva. Jestliže bych hodnotil výkony jednotlivců, potom patří podtržená jednička Tomu Robovi, který se v zápase podílel na všech třech dílčích výhrách a vynikal veškerými herními činnostmi. Pochvalu však přesto zaslouží všichni kluci, celý tým,“ zdůraznil kouč.
V průběžném pořadí jsou Hanáci navzdory porážce stále čtvrtí, ale nesmírně vyrovnaná spodní polovina prvoligové tabulky jim před posledním dějstvím základní části zatím nedává žádnou jistotu postupu do předkola play-off, což by současně znamenalo únik z hrozících bojů o záchranu. „Rozhodne se 4. září doma proti Čakovicím B, jež mají stejně jako my čtyři body na kontě. Vítězství znamená účast v předkole vyřazovací fáze, i remíza by měla skoro jistě stačit, v případě prohry bychom se asi nevyhnuli baráži o sestup. Uvidíme po prázdninách, snad v kompletní sestavě i s plným hledištěm fanoušků,“ odtušil Beneš.

 

1. LIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2021 – 6. KOLO

MNK mobilprovás Modřice B – TJ Sokol I Prostějov

6:3

Výsledky jednotlivých utkání: Pavelka, Novotný – Bucher, Klaudy 2:1 (7, -6, 9), Gürtler, Konupka (Burian) – Lad. Pírek, Roba 0:2 (-9, -7), Pavelka, Novotný, Bartoš – Lad. Pírek, Klaudy, Roba 1:2 (4, -8, -9), Konupka, Boleloucký, Štěpánek (Brenner) – Bucher, Příhoda, Pořízek 2:1 (-9, 3, 8), Boleloucký, Brenner – Příhoda, Pořízek 2:0 (4, 6), Burian – Roba 1:2 (-8, 5, -6), Pavelka, Novotný, Bartoš - Bucher, Příhoda, Pořízek 2:0 (4, 4), Burian, Boleloucký, Štěpánek – Lad. Pírek, Klaudy, Roba 2:0 (6, 4), Pavelka, Novotný – Lad. Pírek, Roba 2:0 (8, 7).

Trenér Modřic B: Jakub Spousta. Trenér Prostějova: Richard Beneš.

Rozhodčí: Bednář a Stryja.

Diváci: 50.

1. LIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2021

6. kolo: MNK mobilprovás Modřice B – TJ Sokol I Prostějov 6:3, TJ Avia Čakovice B – SK Start Praha 4:6, Areál Club Zruč-Senec – TJ Plazy 1:6, NK Austin Vsetín B – TJ Slavoj Český Brod 5:5.

Průběžná tabulka

1. Plazy           5          1          0          35:16   11

2. Modřice B  5          0          2          36:23   10

3. Start Praha  4          0          1          27:22   8

4. Prostějov   2          0          4          25:29  4

5. Č. Brod       1          2          3          25:31   4

6. Zruč-Senec 2          0          3          17:24   4

7. Čakovice B 2          0          4          22:31   4

8. Vsetín B      0          1          4          18:29   1