Je to jen pár měsíců, co byla ukončena rekonstrukce městské ubytovny pro sociálně slabší občany v ulici Marie Pujmanové číslo 10 ve Vrahovicích. Za miliony korun byla celá budova zateplena, získala novou fasádu i nové lodžie. Zdejší obyvatele teď ale trápí úklid vnitřních prostor, který podle nich velice špatně zabezpečuje Domovní správa.

 „Hned za vchodovými dveřmi ve vestibulu u poštovních schránek domu se podlaha už téměř tři týdny neumývala. Úklid provádí úklidová firma. Nájemníci ale hradí v nájmu úklid paušálně každý měsíc a dále docela vysokou částku v ročním vyúčtování. Naše opakované stížnosti na Domovní správu však zůstávají nevyslyšeny. Chodby jsou plné mastných fleků a další špíny,“ napsal Večerníku Jaroslav Kovář. 

Jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša určité pochybení přiznává, Večerníku nicméně prozradil, že úklid na „Pujmance“ je velice složitý. „Paní, která se zde stará o úklid, byla delší čas nemocná. Problém se snažíme napravit a hledáme náhradu. Víte, uklízet v tomto domě ale bývá často činnost jen pro silnější nátury. Někteří zdejší obyvatelé na čistotu moc nedbají, na chodbách se často objevují dokonce i psí výkaly,“ upozornil Večerník Vladimír Průša. „To ale nemění nic na tom, že úklid budeme zajišťovat i nadále,“ dodal šéf prostějovské Domovní správy.