Jak je již většině čtenářů známo, v dubnu jsme si připomněli 10. výročí trvání Servisu pro ženy. U příležitosti tohoto jubilea PROSTĚJOVSKÝ Večerník vyhlásil čtenářskou soutěž. A protože klasických výher je všude dost, hlavní cenou v tomto případě byl slavnostní oběd s naší redaktorkou, která vás celých 10 let provází nejen světem žen, jíž je Aneta Křížová. Do klání se přihlásilo hned několik desítek z vás, avšak vyhrát mohli jen tři z vás.

Na muže se tentokrát vůbec nějak nedostalo, uspěly tři dámy. Třetí šťastnou výherkyní se po paní Šlézarové a paní Liškové stala Jarmila Písařová z Prostějova.

Setkání s redaktorkou se odehrálo po několika odkladech, ale jelikož vše má svůj čas, vše se zdárně podařilo začátkem srpna. Stejně jako v předchozích dvou případech i tentokrát se vše odehrálo na zahrádce restaurace Národního domu v Prostějově, a znovu se obě ženy sešly místo oběda v odpoledních hodinách, kdy již nebylo tak urputné vedro. Opět to pak bylo posezení velice příjemné. Paní Jarmila ihned zkraje nadhodila poznatek, že je zajímavé, že všechny tři vítězky byly blondýnky, což měla pravdu. „Ačkoliv jsme se nikdy dříve neviděly, bylo si neustále o čem podívat, přes dvě a půl hodiny nám bylo málo. Prostě, jako bychom se znaly roky. Probíraly jsme témata všeho druhu od různých životních zážitků a situací přes politiku až třeba po olympijské hry,“ popsala setkání redaktorka Aneta Křížová.

Jarmila Písařová na sebe prozradila, že je v důchodu, má jednu dceru, která žije v Praze, čte řadu knih, pravidelně přelouská celý Večerník kromě sportu, luští křížovky a ručně vyrábí dekorace do bytu na zavěšení (viz. foto). „Na setkání s paní redaktorkou jsem se moc těšila, ačkoliv jsem netušila, o čem si budeme vůbec vykládat, přeci jen jsme se nikdy neviděly. Byla jsem ale velice překvapená osobností Anety Křížové, bylo to, jako bych si povídala s kamarádkou, se kterou se znám dlouhé roky. Tak upřímné, moudré, bylo to prostě pohlazení na duši, na které budu ještě dlouho vzpomínat. Jsem velice vděčná za to, že jsem byla vylosována a mohla jsem něco takového zažít a poznat paní redaktorku. Navíc už dlouho jsem nikde nebyla a v restauraci Národního domu to bylo hezké posezení se vším všudy, jídlo bylo vynikající včetně servisu. Poprvé v životě jsem ochutnala pečené šneky, které měli v nabídce, a musím říci, že byly opravdu výborní,“ smála se Jarmila Písařová.

Jako další chod měly dámy lososa s grilovanou zeleninou, na přání nám byl také připraven dezert a nechyběla ani vídeňská káva. „Opravdu to pro mne bylo celé velkým zážitkem, na který nezapomenu. Ještě jednou děkuji za vše,“ nechala se nadšeně slyšet naše poslední vítězka soutěže k 10letému výročí Servisu pro ženy.