Kvůli proticovidovým opatřením letos na jaře odložili prostějovští sociální demokraté tradiční prvomájovou veselici v Kolářových sadech až na začátek školního roku. V sobotu odpoledne tak ČSSD uspořádala v parku u hvězdárny akci, která i díky krásnému počasí přilákala mnoho návštěvníků.

 

Akce V září 1. máj se vydařila. „Bylo nám to líto, ale v květnu jsme tradici kvůli covid-19 dodržet nemohli. Zvolili jsme tento termín, protože ve stejném čase jsme v minulosti vždy pořádali jinou akci spojenou s uvítáním nového školního roku. Máme připraveny stánky s bohatým občerstvením, soutěže pro děti, je zde obří nafukovací skluzavka a nejen děti určitě uvítají výstavu motocyklů. Jedna z našich kandidátek do parlamentních voleb Lenka Rašková je motorkářkou a kolegové ji přišli podpořit,“ řekl Večerníku Petr Kudláček z ČSSD v Prostějově.

Jedničkou na krajské kandidátce ČSSD pro blížící se parlamentní volby je Ladislav Hynek, bývalý starosta Kostelce na Hané a náměstek hejtmana Olomouckého kraje. „Já dnes griluji pro návštěvníky své speciální steaky a doufám, že si pochutnají,“ potil se v sobotu u grilu v Kolářových sadech Ladislav Hynek.

V sobotu hrály v parku u hvězdárny k poslechu i tanci revivalové kapely Suzi Quatro a Smokie a skupina Plus Rock.