Už více než rok je pravidelným bodem programu zasedání zastupitelstva jednání o budoucnosti Společenského domu. V úterý se však u tohoto bodu zastupitelé moc dlouho nezastavili, vyslechli si ale důležitou informaci, která může město Prostějov hodně bolet.

Na 27. jednání zastupitelstva se tentokrát neprobíraly žádné detaily ohledně již naplánované rekonstrukce budovy Společenského domu. V obřadní síni ale padla důležitá zpráva ohledně stále nevyřešené historie. „Do konce září bude známá územní studie revitalizace jižní části centra města. Druhou věcí ale je, a byli jste o tom informováni všichni prostřednictvím elektronické pošty, že nás čeká první jednání v soudním sporu se společností Manthellan ohledně náhrady škody. To se uskuteční 12. října u Okresního soudu v Prostějově,“ uvedl před zastupiteli Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek prostějovského primátora.

Jak již dříve Večerník informoval, společnost Manthellan požaduje po městu Prostějov 360 milionů korun za údajně zmařenou investici. Jak známo, developer měl stavět v jižní části centra Prostějova obří obchodní centrum Galerii Prostějov. Po soudních tahanicích ale nakonec Krajský soud v Brně zneplatnil všechny smlouvy mezi městem a Manthellanem.