Eskáčko má za sebou opravdu krušné období. Ještě předminulou neděli stál proti Opavě na lavičce kouč Jiří Jarošík, který však krátce po zápase skončil, protože už dolaďoval podmínky angažmá v ligových Teplicích. Vedení neváhalo a stejně jako v červnu oslovilo Daniela Šmejkala. Napodruhé už to v minulé sezoně třetímu týmu tabulky s exreprezentačním záložníkem laplo. A v úterý už s novým asistentem Michalem Šmardou vedli trénink. První dva byly na programu intenzivní jednotky, ve čtvrtek už přišel klasická předzápasová příprava a videorozbor soupeře.

 

 

Celkově se uplynulý týden nesl spíše v klidnějším tréninkovém duchu a hráči i realizační tým si na sebe postupně zvykali. „Jsme tady zatím pouze tři dny. Věděli jsme, že kluci mají za sebou náročný týden, takže jsme je nechali spíše trochu odpočinout, snažili jsme se je připravit na zápas s Duklou,“ nastínil nový kouč Daniel Šmejkal. „Od nadcházejícího týdne už to bude intenzivnější a snad už se také důkladněji poznáme, zatím se mi jména ještě trošku pletou,“ pousmál se.

Na čtvrtečním tréninku, jehož byl Večerník svědkem, panovala opravdu uvolněná atmosféra, za níž stáli i oba noví lodivodové. Převážně se jednalo o herní cvičení a snahu nácviků na následný těžký duel na Dukle i ukázku herních situací, v nichž v minulých kolech mužstvo neuspělo. Po hodinovém programu na hřišti dostali hráči poslední pokyny před cestou domů. „Sledovali jsme poslední zápasy Prostějova a našli jsme určité pasáže, které se pravidelně opakovaly a přicházely z nich branky, takže jsme si je důkladně rozebrali. Chtěli jsme si i nacvičit různé varianty zakládání útoků,“ doplnil Daniel Šmejkal.

S kádrem Prostějova jsou trenéři zatím spokojení. „Je vidět, že kluci jsou fyzicky velmi dobře připravení a chtějí se o místo porvat, což je skvělé. Přesně takové typy hráčů mám rád,“ pokračoval Šmejkal a dodal, že se v nadcházející reprezentační pauze bude společně s asistentem Šmardou chtít s mužstvem důkladněji seznámit a dořešit v klidu i svůj přesun na Hanou.

První zápas čekal mužstvo hned v pátek na Dukle a před utkáním byl znát respekt ze soupeře, ale také odhodlání obou trenérů. „Určitě se tam pojedeme porvat o body, víme ale o síle soupeře a musíme k zápasu přistoupit zodpovědně. Pokud by se zadařilo, byl by to skvělý start, který by pomohl i do repre pauzy,“ uvědomoval si asistent trenéra Michal Šmarda. A přesně to se stalo. Nová trenérská dvojice vstoupila do své hanácké mise vítězně, eskáčko urvalo na Julisce výhru 1:0.