Parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov reprezentují Českou republiku na právě probíhajícím vojenském mistrovství světa 2021 v Kataru. Začátek této vrcholné mezinárodní akce však nebyl z jejich strany příliš vydařený.

V prvním dnu závodního programu MS měli všichni účastníci šampionátu mužské kategorie za sebou hned dopoledne úvodní dvě kola seskoků na přesnost přistání. Nejlépe z Hanáků na tom zatím byl jedenáctý Petr Chládek (2 trestné centimetry), jeho parťáci zůstávali ještě o dost níž: 33. Libor Jiroušek (3 cm), 53. Jakub Pavlíček (4 cm), 73. Petr Směšný (5 cm) a 119. Miloslav Kříž (19 cm). V průběžném hodnocení přesnosti družstev figuroval tým ČR na desáté příčce se třinácti trestnými centimetry, vedlo Německo (6 cm).

Dosud jediné kompletní kolo se stihlo ve skupinové akrobacii, kde Prostějované v národních službách drželi pátou pozici za Belgií, Katarem, Německem a USA. Individuální akrobacie jakožto parádní disciplína Libora Jirouška ještě ani neodstartovala, každopádně v silách borců Dukly rozhodně je se během armádního MS postupně zlepšovat – zejména v přesnosti přistání. I bez velezkušeného tahouna Jiřího Gečnuka, který do Dubaje nemohl nakonec odcestovat.

Další informace o vývoji katarského mistrovství světa v klasickém parašutismu přineseme v příštím vydání Večerníku.