Celkový počet hospitalizovaných pacientů s covid-19 v prostějovské nemocnici klesl, což je příznivá zpráva. Vyčerpaným lékařům a zdravotním sestrám ale stále pomáhá desítka vojáků. 

„Nemocnice AGEL Prostějov pečuje o 74 pacientů, z toho 12 z nich je ve vážném stavu  na umělé plicní ventilaci. I nadále zde pomáhá deset příslušníků Armády ČR, kdy osm vojáků pomáhá vytíženým zdravotníkům přímo na oddělení, další dva pak pracují na odběrovém místě,“ popsal aktuální situaci Večerníku v sobotu odpoledne bez dalších podrobností Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti AGEL provozující Nemocnici Prostějov.

OMLUVA

Redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku se omlouvá prostějovské nemocnici za nepřesnou formulaci, která byla součástí zpravodajství o aktuálním stavu v počtu hospitalizovaných pacientů s covid-19 v minulém vydání Večerníku. V něm se objevila věta, že „jeden jediný pacient nakažený koronavirem přibyl do péče lékařů prostějovské nemocnice za poslední týden“.

„Tato podstatná informace se nezakládá na pravdě a může u čtenářů vyvolat falešný a nebezpečný pocit, že se situace v prostějovské nemocnici z pohledu pandemie rapidně zlepšila, přitom situace je stále velice vážná a příjem nových pacientů s covid-19 kontinuálně trvá již několik týdnů,“ protestoval na to konto Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov. Správná formulace měla znít, že ve srovnání s celkovým počtem hospitalizovaných pacientů z předchozího týdne přibyl jediný pacient.

Za vzniklé nedorozumění se redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku Nemocnici Prostějov omlouvá.