K neuvěřitelnému dramatu došlo minulý čtvrtek ráno před supermarketem Tesco v Držovicích. Prodavači kaprů se udělalo nevolno a po chvíli zcela zkolaboval. Diagnóza byla jasná - infarkt! Poblíž se naštěstí nacházela tříčlenná policejní hlídka. Muži zákona okamžitě zahájili masáž srdce a posléze v tomto úsilí pokračovali i pomocí defibrilátoru. Jejich úsilí přineslo kýžené ovoce, prodavač se probral z bezvědomí a rychlá záchranná služba ho následně převezla do nemocnice. Policistům se vzápětí dostalo pochvaly i od samotných lékařů!

Už pár týdnů ho většina z nás potkává před supermarketem Tesco v Držovicích. Třiapadesátiletý muž zde prodává kapry i další ryby. Ráno ve čtvrtek 23. prosince pro něj ale mohlo být osudné. Postihly ho výrazné zdravotní potíže. „Krátce po půl deváté ráno se tříčlenná hlídka policistů z oddělení hlídkové služby nacházela v blízkosti prodejny Tesco v ulici Konečné v Držovicích, když k nim přiběhl muž, který je požádal o pomoc v souvislosti se zdravotní indispozicí prodavače ryb. Ten se nacházel v nedalekém stánku. Policisté ani na chvilku nezaváhali a běželi k místu, kde našli muže v bezvědomí. Ihned zkontrolovali jeho životní funkce, a když nenahmatali tep, zahájili masáž srdce. Dva z policistů mu poskytovali první pomoc a třetí běžel do obchodního střediska, kde je pro tyto případy uložen defibrilátor. S jeho pomocí se jim ještě před příjezdem přivolané záchranné služby podařilo zkolabovaného muže oživit a přivést zpátky k životu,“ popsala těžké okamžiky s dobrým koncem Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Po příjezdu sanitky s lékaři na místo policisté předali muže již s obnovenými životními funkcemi do jejich péče. „Sanitkou byl poté třiapadesátiletý muž převezen do prostějovské nemocnice. O pár minut později zavolal z vlastní iniciativy na linku 158 operátor rychlé záchranné služby, aby zasahující policisty pochválil a poděkoval jim za jejich rychlou reakci, protože muži, který zřejmě utrpěl infarkt, pravděpodobně zachránili život,“ dodala mluvčí krajské policie.

Večerník se bude do příštího čísla snažit získat totožnost obou policistů i zjišťovat aktuální zdravotní stav prodavače.