Tak už to má spočítané! Jan Augustin od prostějovského soudu odešel s trestem ve výši 4,5 roku vězení. Byl to přitom právě tento syn „vysoce postaveného muže s dominantními sklony“, kdo pod tíhou důkazů otevřeně promluvil o tom, jak přeprodával drogy od Lukáše Šindýlka ostatním feťákům... 

 

Třicetiletý Augustin se na rozdíl od Šindýlka k prodeji drog přiznal.  „Bral jsem pervitin od Lukáše Šindýlka i Moniky Dirdové,“ potvrdil přímo u Okresního soudu v Prostějově, kde mimo jiné odhalil i to, jak drogy ředil preparátem na kloubní výživu. „Trošku jsem to vždycky nařezal. Poměr záležel na tom, jak moc jsem aktuálně potřeboval peníze. Někteří byli nespokojení, tak jsem jim řekl, že to příště ode mě nemusí brát,“ popsal Augustin, který kvůli svému neobyčejně arogantnímu chování nebyl příliš oblíbený ani mezi feťáky.

Nelze se ani příliš divit, že se před čtyřmi roky stal obětí brutálního útoku, který přežil jen díky dlouhodobé péči lékařů. Útočníkem tehdy byl bývalý nadaný boxer Tomáš Pospíšil v Prostějově všeobecně známý pod přezdívkou Vajgl, který měl sám problémy s drogami. Důvodem konfliktu mezi ním a Augustinem mělo být údajně hledání ztracené motorky.

Sám Jan Augustin se proti rozsudku prostějovského soudu odvolal, jeho osud by tak v dohledné době měl definitivně stvrdit Krajský soud v Brně. Společně s ním si rozsudek vyslechla i bývalá Šindýlkova milenka Monika Dirdová Zapletalová. Extrémně labilní žena, která v drogách i automatech dokázala roztočit opravdu velké peníze, vyvázla s podmíněným trestem.