Sváteční úterý znamenalo v Otaslavicích dohrávku sedmého kola A skupiny I.B třídy. Na půdu regionálního celku zavítala Horní Moštěnice a zápas rozhodla jediná branka necelých deset minut před koncem. „Metle“ tak stále drží domácí neporazitelnost a díky vítězství se vyšplhaly už na třetí místo tabulky.

 

Zápas nabídl spíše velmi dobré defenzivní představení než brankové hody. To se však i před zápasem při pohledu na skóre Horní Moštěnice dalo očekávat. V prvním poločase měl první branku na kopačce Kaláb, ale jeho lob zamířil mimo tři tyče. Další velkou šanci měl po přihrávce Drmoly Hon, ani on však branku nenašel. Před poločasem pak zahrozili i jinak bránící hosté. Slanina ale mířil nad a nůžky Kužela skončily také mimo. Těsně před poločasem měl pak na hlavě první branku Drmola, ale hlava skončila těsně vedle.

Deset minut po přestávce přišel jeden z klíčových momentů, když se snažil Kaláb hlavou doklepnout míč do sítě a srazil se s kopačkou jednoho z bránicích hráčů. Po tomto souboji místo penalty následoval roh a odjezd domácího útočníka na šití, kterému nyní zdobí hlavu deset stehů. Krátce po tomto incidentu mířil do šibenice Chvojka, brankář Fišer se však vytáhl parádním zákrokem.

Poslední půl hodinu už hosté žádné roupy směrem dopředu neměli a snažili se hlavně udržet remízový výsledek, což se jim dlouho dařilo. Duel se ale nakonec podařilo domácím přeci jen zlomit na svou stranu. Po centru Koudely se míč dostal po odrazech dostal až k Chvojkovi, který ve skluzu otevřel skóre zápasu – 1:0. Poslední minuty už si domácí pohlídali a mohou tak slavit další tři body a posun tabulkou vzhůru.

Sokol Otaslavice

Horní Moštěnice

1:0 (0:0)

Branky: 82. Chvojka. Rozhodčí: Lizna – Motal, Hubený. Žluté karty: 62. Koudela – 32. Kužela, 73. Kachlik, 82. Vaculík. Diváků: 156.

Sestava Otaslavic: Sika – Novák (46. Tkáč), Koudela, Maňák, Ruszó – Gerneš (85. Hrazdíra), Chvojka, Vogl, Hon – Kaláb (58. Piňos), Drmola. Trenér: Jiří Hon.

Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý soupeř, který dobře brání. Spíše, než o fotbalu to dnes byl opravdu tuhý boj, kde nás soupeř do našich kombinací příliš nepouštěl. Kdyby se nám povedlo z některé ze šancí dát branku, možná bychom vyhráli vyšším rozdílem a v klidu, také to však mohlo skončit všelijak. Nakonec se nám ji však povedlo vstřelit vcelku šťastně deset minut před koncem, ale šli jsme si za ní. Klukům musím poděkovat za to, jak zápas odmakali a ukázali svou sílu. Ještě přeji Michalovi, aby se co nejrychleji zotavil.“