Rázné utnutí spekulací je tady. Hokejový útočník Antonín Honejsek, rodák z Prostějova, nadále zůstane hráčem extraligového Zlína. Klub o tom informoval na svých stránkách koncem minulého týdne. Devětadvacetiletý Honejsek se tam upsal k víceletému kontraktu, který bude trvat až do roku 2025. V případě ostříleného forvarda se přitom objevovaly spekulace, že má nakročeno k podpisu v Pardubicích, které v posledních týdnech výrazně posilují. Nakonec se ale Honejsek rozhodl pro setrvání v nyní předposledním Zlíně.

O něm v nedávném rozhovoru pro PROSTĚJOVSKÝ Večerník prohlásil, že se tam cítí jako doma. „Jsem velmi rád, že jsme se domluvili na novém kontraktu a můžu se nadále podílet na vzestupu zlínského hokeje v co možná nejkratší době. Je to skvělá zpráva nejen pro mě, ale hlavně pro fanoušky,“ pověděl Antonín Honejsek bezprostředně po podpisu nové smlouvy. V aktuální sezóně se mu, na rozdíl od jeho týmu, daří, odehrál 30 zápasů s velmi solidní bilancí 22 bodů (6+16). Poslední dva týdny nicméně tráví na marodce a v předešlých zápasech se objevoval často až ve třetí útočné formaci.

Antonín Honejsek je aktuálně jedním ze dvou Prostějovanů, kteří hrají pravidelně hokejovou extraligu. V ní už hrál za Brno a Hradec Králové, zdaleka největší porci zápasů ale odehrál právě za Zlín, kde s přestávkami hraje od roku 2006. Celkově už zapsal v nejvyšší české soutěži přes 400 zápasů a nyní míří na metu stovky vstřelených branek.