Sociální demokrat Alois Mačák měl po svém návratu do komunální politiky a získání mandátu zastupitele daleko smělejší plány. Není tajemstvím, že ve hře bylo i zvolení do Rady statutárního města Prostějova. Jenže zastupitelský klub prostějovské ČSSD vybral za nástupce Zdeňka Fišera bývalého ředitele záchranky a exposlance Pavla Holíka. Alois Mačák byl tímto verdiktem evidentně rozladěn a v exkluzivním rozhovoru pro Večerník uveřejněném v minulém vydání použil hodně ostrá slova. Mimo jiné také oznámil svůj odchod ze stranických funkcí v ČSSD.

 

„Nejsem uražený, ve své politické kariéře jsem musel spolykat hodně žab. Nebudu ale tajit, že mě mrzí, jak se kolegové v zastupitelském klubu ČSSD zachovali k mé velkorysé nabídce. Přiznám, že jsem ve volbách do rady města čekal osobní podporu od Pavla Holíka. Na začátku jeho politické kariéry jsem mu nejednou taky pomohl. Za tohoto stavu již nemohu a nechci nést politickou odpovědnost, hlavně pak za výsledek v komunálních volbách. Odmítám hrát roli jakéhosi užitečného ‚blbínka‘, který opět zajistí peníze a odpracuje nejen volební kampaň,“ prohlásil mimo jiné Alois Mačák.

Večerník žádal současnou náměstkyni primátora Prostějova za sociální demokracii Alenu Raškovou a stejně tak nově zvoleného radního Pavla Holíka, aby na tato slova zareagovali. „Vůbec nehodlám na vyjádření pana Mačáka reagovat,“ překvapila strohá odpověď Aleny Raškové. Nejinak se k žádosti Večerníku postavil i Pavel Holík. „Z mé strany neuslyšíte žádnou reakci, nemělo by to vůbec žádný smysl,“ odvětil nově zvolený radní za ČSSD Pavel Holík.

Uvidíme, jak se dusná atmosféra v prostějovské sociální demokracii vyvine dál...