Ve špatnou chvíli na špatném místě! Tak by se dala okomentovat dopravní nehoda z úterý 19. září, ke které došlo v Mořicích. V odpoledních hodinách odletěl z místa nehody v doprovodu zdravotníků Letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice Olomouc sedmdesátiletý cyklista, který měl opravdovou smůlu!

„Řidič nákladního vozidla s tahačem jel po komunikaci v Mořicích směrem od Vrchoslavic a na křižovatce odbočoval vlevo směrem na Pavlovice. Při stáčení soupravy neodhadl dostatečně boční odstup od svislé dopravní značky osazené vpravo vedle komunikace, zachytil ji a ta se vlivem nárazu zlomila v patce. Zřejmě by se nestalo nic vážného, kdyby v danou dobu místem neprojížděl starší muž na kole po chodníku, kterého padající značka zasáhla do hlavy. Po nárazu upadl senior na chodník, kde zůstal zraněný ležet,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Na místě policisté provedli u obou účastníků dechové zkoušky s negativním výsledkem. „V průběhu šetření a přistání vrtulníku bylo místo nehody neprůjezdné. Hmotná škoda byla zjištěna pouze na značce a jízdním kole v předběžné výši pěti tisíc korun,“ doplnila mluvčí krajských policistů s tím, že okolnosti nehody jsou i nadále předmětem šetření.